» Etusivu

Yleistä
» Xbox 360 -konsolit
 › Arcade
 › Premium (Pro)
 › Elite

» Xbox Live -palvelu

Modifiointi
» Konsolin avaus

» DVD-Asema
 › Valmistajan selvitys
 › Spooffaus

 › Toshiba-Samsung
 › Hitachi-LG
 › BenQ
 › Lite-On

Muut
» Kiintolevy
 › XPlorer360
 › Avaaminen
 › Vaihtaminen

» Pelit
 › Kopioiden luonti
 › Pelien varmennus
 › Polttaminen
 › Bitsetting vaihto

» Sekalaiset
 › Video ja ääni
 › Nintendo WII
WWW.MODPIIRI.COM - Nopea ja luotettava

XHACKERBOX.COM - Enemmän irti pelikonsoleista

Design:
LeperMessiah - keishari@gmail.com

Hitachi-LG (GDR-3120L)

KUVA: Hitachi-LG Asema Hitachi-LG kelkka KUVA: Hitachi-LG kaapelit

Version tunnistaminen

Aseman version tunnistus onnistuu ainoastaan avaamalla Xbox 360 -konsoli ja katsomalla se DVD-aseman pinnassa olevasta tarrasta.

Version tunnistus

Tämän aseman versio olisi ollut 47


Modaaminen

Blaster 360 tai Xeno Top Gearilla, tai vaihtoehtoisesti SlaxCD:llä (v2.1).

SlaxCD:llä aseman Mode B -tila saadaan aikaiseksi kytkemällä asema kiinni koneeseen, käynnistämällä kone ja laittamalla biossista päälle käynnistys CD:ltä, laittamalla SlaxCD PC:n CD tai DVD-asemaan ja uudelleenkäynnistämällä kone. Kun SlaxCD on käynnistynyt vaiheeseen, ettei se enää tee mitään, voit tarkistaa onko Hitachi-LG:n asemasi Mode B -tilassa. Mode B -tilan tunnistaa toisesta näistä kahdesta ominaisuudesta:

 1. Aseman avaamiseksi kelkan avausnappia on painettava kaksi kertaa.
 2. Asema avautuu, mutta sulkeutuu saman tien (saa pysymään auki kun painaa nopeasti kolme kertaa avausnappia).

Itse modaamiseen

Mikäli asemasi on v79 -mallinen, niin vaihtoehtoina on siis joko piiri tai sitten Unlock 79 CD:n käyttö. Jos käytät Unlock 79 CD:tä, niin ohjeet ja kyseinen CD löytyvät täältä.

HUOM! Mikäli Hitachi-LG -asemasi on jo flashattu jollain Xtreme tai iXtreme firmwarella, on se palautettava alkuperäiseen tilaansa ennen uuden iXtreme firmwaren laittoa. Tämä tapahtuu avaamalla alkuperäinen firmware minkä luit asemasta toolboxiin, valitsemalla Tools -valikosta Direct Drive Flash (GDR ONLY) ja sieltä Differential Flash (RESTORE). Valitse asemasi ja paina Read and Detect Differences (HUOM! vanhemmalla, pienempi kuin v59 olevalla asemaversiolla on oltava ruksi Use Classic Mode -kohdassa). Tämän jälkeen paina Start Flashing -painiketta.

 1. Käynnistä Windows, jos Windows logo "jumittaa", paina ejectiä että pääset eteenpäin.
  KUVA: Uusi asema löydetty
 2. Kun olet Windowsissa, pitäisi tulla uusi laite ja/tai asema omaan tietokoneeseen. Saattaa myös olla ettei asema saa asemakirjainta itselleen vaikka Windows sen tunnistaisikin. Tässä tapauksessa sinun on avattava Ohjauspaneeli, sieltä Valvontatyökalut ja Tietokoneen Hallinta. Täältä taas avaa Tallennus, sieltä Levynhallinta(Paikallinen) ja etsi sieltä "CD-asema" jolla ei asematunnusta. Asematunnuksen saat lisättyä painamalla asemasta hiiren oikealla painikkeella, valitsemalla Muuta aseman kirjain tai polku..., painamalla Lisää -painiketta, OK -painiketta, OK -painiketta ja sulkemalla Tietokoneen hallinta -ikkunan.
  KUVA: Firmware Toolbox 4.0
 3. Lataa, pura ja avaa Firmware Toolbox 4.8
  KUVA: Direct Drive Dump
 4. Tools > Direct Drive Dump (GDR Only). Laita myös joko DVD-elokuva tai aito Xbox tai Xbox 360 -peli asemaan.
  KUVA: Valitse Hitachi ja RAW dump
 5. Valitse Hitachin asema luettelosta ja paina napista "RAW Dump Firmware As...". Mikäli Hitachi-LG -asemasi tarkempi versio on pienempi tai yhtäsuuri luku kuin 0059, niin pitää käyttää vaihtoehtoa "Classic Dump Firmware As...". Voit käyttää edellä mainittua vaihtoehtoa myös jos "RAW Dump Firmware As..." ei toimi. Classic Dump -vaihtoehtoa käytettäessä Hitachi-LG -asemassa oleva levy on otettava pois, jos siellä sellainen on.
  KUVA: Anna tiedostonimi ja Tallenna
 6. Anna tiedostonimeksi vaikka "original.bin" ja tallenna jonnekin missä se on turvassa painamalla "Tallenna" -nappia.
  KUVA: Onnistui, Avataanko? Kyllä!
 7. Ohjelma kertoo että aseman firmware on dumpattu koneelle ja kysyy haluatko avata sen, paina "Kyllä". Mikäli asemasi on v78 tai v79, kirjoita paperille ylös "Key Information" -kohdan perässä suluissa lukeva teksti, esim. (@4E10). Tulet tarvitsemaan tätä myöhemmin jos seuraat iXtreme v1.51 -ohjeita. Tämä on avaimen sijainti.
  KUVA: Validoi checksumi
 8. Tools > Validate Checksum
  KUVA: Checksumi ok?
 9. Mikäli checksum ei ole OK, tee kohdat 4-8 uudelleen. Varmista myös että aseman avain (Key) on jotain muuta kuin pelkkää nollaa tai jotain yksittäistä merkkiä (esim. 0000000000000000) tai toistuvia merkkejä (esim. 1D1D1D1D1D1D1D1D1D). Muussa tapauksessa jatketaan.

  Mikäli haluat käyttää uusinta iXtreme v1.51 -firmwarea, et voi käyttää Firmware Toolbox -ohjelmaa muunnellun firmwaren luontiin, vaan sinun on käytettävä esim. FirmTool -ohjelmaa. Siirry siis käyttämään näitä ohjeita aseman modaamiseksi loppuun.

  Tässä vaiheessa voit vaihtaa aseman avaimen, eli tee tämä mikäli olet vaihtamassa kokonaan uutta asemaa Xbox 360 -konsoliisi. Kirjoita tai kopioi vanhan asemasi avain sille varattuun paikkaan ("Key:") ja paina "Replace Key". HUOM! aseman avaimen vaihtaminen vääräksi voi rikkoa konsolisi. Sinun pitää olla 100% varma, että avain jonka laitat asemaan sopii konsolisi emolevyn kanssa yhteen. Avaimen vaihtamisen jälkeen se on erikseen päivitettävä asemaan, valitse siis Tools ja sieltä Flash Keys.

  KUVA: Valitse Smart Hack Patcher
 10. Tools > Smart Hack Patcher
  KUVA: Onko varmasti oma firmis? ON!
 11. Hyväksy ruutu, jossa ohjelma kysyy avasitko varmasti oman asemasi firmiksen.
  KUVA: Valitse asemaasi vastaava rule ja selaa.
 12. Valitse asemaasi vastaava "Rule Set" (alle 78 asemat = i-XTREME12_0056-0059_V1 ja 78 tai isommat = i-XTREME12_0078+_V1) ja rivillä jossa lukee "Output File" ja "Choose", paina kolmesta pisteestä.
  KUVA: Kirjoita tiedostonimeksi hacked.bin ja tallenna.
 13. Kirjoita tiedostonimeksi vaikka hacked.bin ja paina "Tallenna".
  KUVA: Generoi filu.
 14. Paina "Generate File" -nappia.
  KUVA: Generoitu, avataanko.
 15. Ohjelma sanoo luoneensa tiedoston onnistuneesti ja kysyy avataanko luotu tiedosto, valitse "Kyllä".

  Tässä vaiheessa on mahdollista vaihtaa aseman versiotiedot vastaamaan Xbox 360 -konsolin alkuperäistä asemaa, mikäli tarpeellista.

  Voit jatkaa spooffauksen jälkeen aseman päivittämistä normaalisti tätä ohjetta seuraamalla.

  KUVA: Direct Drive Flash ja sieltä Differential flash.
 16. Tools > Direct Drive Flash (GDR Only) > Differential Flash (PATCH)
  KUVA: Varmista oikea asema ja etsi erot.
 17. Valitse Hitachi-asemasi valikosta ja paina napista "Read Drive and Detect Differences".
  KUVA: Paina start flashingia.
 18. Odota kunnes ohjelma on löytänyt erot ja paina napista "Start Flashing".
  KUVA: Valmis.
 19. Asemassasi on nyt iXtreme -firmware. Ohjetta voi soveltaa uudempiin Firmware Toolbox -julkaisuihin ja sitä kautta uudempiin iXtreme firmwareihin.

Muutamilla Hitachi 0078 ja 0079 asemien omistajilla on ollut ongelmia aseman tietojen lukemisen kanssa. Tämä saattaa johtua koneen SATA-piirisarjasta ja saattaa korjautua päivittämällä ajurit. VIA:n piirisarja on osoittautunut toimivaksi välineeksi uudempien Hitachi-LG -asemien firmwaren lukemisen ja kirjoittamisen kannalta ja siksi suosittelenkin ongelmatilanteissa hankkimaan esim. VIA:n piirisarjan sisältävän erillisen PCI-kortin. VIA:n piirisarjaa käytettäessä on suositeltavaa poistaa ja asentaa VIA:n ajurit uudelleen. Suositeltu ajuriversio on v5.30c.