» Etusivu

Yleistä
» Xbox 360 -konsolit
 › Arcade
 › Premium (Pro)
 › Elite

» Xbox Live -palvelu

Modifiointi
» Konsolin avaus

» DVD-Asema
 › Valmistajan selvitys
 › Spooffaus

 › Toshiba-Samsung
 › Hitachi-LG
 › BenQ
 › Lite-On

Muut
» Kiintolevy
 › XPlorer360
 › Avaaminen
 › Vaihtaminen

» Pelit
 › Kopioiden luonti
 › Pelien varmennus
 › Polttaminen
 › Bitsetting vaihto

» Sekalaiset
 › Video ja ääni
 › Nintendo WII
WWW.MODPIIRI.COM - Nopea ja luotettava

XHACKERBOX.COM - Enemmän irti pelikonsoleista

Design:
LeperMessiah - keishari@gmail.com

Philips & Lite-On DG-16D2S sekä DG-16D2S-09 - 83850C

Modaaminen Windows käyttöjärjestelmässä


JungleFlasher


Tässä tavassa aseman avain sekä versiotiedot luetaan Windows-käyttöjärjestelmän puolella ja itse firmwaren kirjoitus tapahtuu myöskin Windows-käyttöjärjestelmässä. Tämä on helpoin tapa tällä hetkellä modata Lite-On -merkkinen Xbox 360 DVD-asema jossa on 83850C -firmware.

Tarvitset luonnollisesti iXtreme -firmwaren aseman modaamiseksi. Oletan että olet jostain sen löytänyt käsiisi ja purkanut sen johonkin kansioon koneellesi ennen modaamisen aloittamista. Huomaathan että Lite-On 83850C -asemalle on oma firmwarensa. Toisinsanoen, Lite-On 74850C -aseman firmware ei toimi Lite-On 83850C -asemassa. Varmista, että hallussasi on asemaan sopiva firmware. Tunnistat oikean firmwaren .bin -tiedoston tiedostonimestä, jossa lukee lopussa "838".


 1. Lataa, pura ja asenna (tuplaklikkaa exeä) PortI/O32 -ajuri mikäli sitä ei vielä ole asennettuna. Mikäli ajuri piti asentaa, käynnistä tietokone uudelleen. Ajuri asennetaan vain kerran, uudelleenasennus ei haittaa, mutta ei siitä mitään hyötyäkään ole.

 2. Sammuta tietokone ja kytke Lite-On -aseman virtakaapeli kiinni CK3/tms. avulla kiinni tietokoneeseen. Tietokonetta ei ole pakko sammuttaa, mutta se on suositeltavaa ennen aseman liittämistä tietokoneeseen ettei asema tai CK3/Xtractor hajoa kun kytket siihen virtakaapelin. Varmista myös, että Xbox 360 DVD-asemaan tuleva liitin tulee asemaan oikein päin.

 3. Käynnistä tietokone esim. BIOS-ruutuun tai vastaavaan, ettei se käynnisty Windows-käyttöjärjestelmään vielä. Avaa aseman kelkka CK3/tms. avulla, paina aseman sulkemisnappia ja kelkan lähtiessä menemään sisään, katkaise asemasta virrat ja asettele aseman kelkka puoliksi kiinni.

 4. Kytke SATA-kaapeli kiinni Lite-On -asemaan (USB/COM -porttia ei tarvita tämän aseman modaamiseen). Kytke asemaan vielä virrat ja käynnistä kone normaalisti Windows-käyttöjärjestelmään.

  HUOM! Aseman ei tarvitse löytyä Windows-käyttöjärjestelmässä uutena laitteena eikä sen tarvitse näkyä Omassa Tietokoneessa.

 5. Lataa ja pura koneellesi JungleFlasher v0.1.67 beta. Käynnistä JungleFlasher.exe

 6. Avaa "DVDKey32" -välilehti.
 7. Ota ruksi pois kohdasta "VIA ports Only". Mikäli käytössäsi on VIA:n piirisarja, niin jätä tähän kohtaan ruksi.
 8. Avaa "I/O Port" -pudotuslista ja käy läpi eri vaihtoehdot kunnes löydät Lite-On asemasi. Tunnistat Lite-On asemasi kun "Vendor" -kohdassa on teksti PLDS ja "Name" -kohdassa teksti DG-16D2S.

  Mikäli et löydä Lite-On -asemaasi listalta, ei aseman luukku ole oikeassa asennossa. Sulje JungleFlasher, vedä luukkua auki tai kiinni, sammuta asemasta virrat, laita ne takaisin ja käynnistä JungleFlasher uudestaan. Asema on aika ronkeli oikeasta luukun asennosta. Yritä käyttää jotain apuna oikean luukun asennon muistamiseen, sillä se on vedettävä täsmälleen samaan asentoon avaimen lukemisen aikana.

 9. Varmista, että valittu portti sisältää oikean aseman. Ohjelma voi tunnistaa myös polttavan DVD-asemasi tai kiintolevysi ja ohjelman avulla voit pahimmassa tapauksessa rikkoa ne.
 10. Paina "LO83info" -painiketta.
 11. Katkaise asemasta virrat ja kytke ne takaisin. Paina tämän jälkeen "OK" -painiketta.
 12. Vedä aseman luukku käsin kokonaan ulos ääriasentoon, eli kun se ei enää liiku mihinkään. Paina tämän jälkeen "OK" -painiketta.


  Mikäli ohjelma valittaa virhettä ja logissa näkyy pelkkiä nollia, on asema silloin luultavasti v2 firmwarella varustettu. Voit kokeilla firmwaren lukemista toisessa SATA-paikassa, toisella piirisarjalla tai toisella koneella jos haluat varmistaa asian.


 13. Asettele aseman luukku takaisin puoleenväliin, katkaise asemasta virrat ja kytke ne takaisin. Paina tämän jälkeen "OK" -painiketta.
 14. Vedä aseman luukku käsin kokonaan ulos ääriasentoon, eli kun se ei enää liiku mihinkään. Paina tämän jälkeen "OK" -painiketta.
 15. Paina "Tallenna" -painiketta.
 16. Paina "Tallenna" -painiketta.
 17. Paina "Tallenna" -painiketta.
 18. Paina "Tallenna" -painiketta.
 19. Valitse vaihtoehto "Ei".

  Mikäli alapuolella logissa mustattu "DVD Key found @ 0xXXXX key is" -rivin avain on 140F0F1011B5223D79587717FFD9EC3A, on se väärä. Kokeile lukea avainta uudelleen tai vaihtaa SATA-porttia johon Lite-On on kytketty.

 20. Ohjelman pitäisi automaattisesti siirtyä "FirmwareTool 32" -välilehteen, mikäli näin ei tapahtunut, siirry sinne ja paina "Open Target Firmware" -painiketta.
 21. Valitse Lite-On -asemalle tarkoitettu iXtreme firmware. iXtreme v1.6 tapauksessa valitse "ix16-liteon838.bin" -tiedosto ja paina "Avaa" -painiketta.
 22. Paina "Spoof Source to Target" -painiketta.
 23. Avaa "MTK Flash 32" -välilehti.
 24. Paina "Lite-On Erase" -painiketta.
 25. Paina "Kyllä" -painiketta.
 26. Ole valmiina katkaisemaan virrat asemasta ja kytkemään ne siihen uudestaan päälle. Jatka painamalla "Kyllä" -painiketta.
 27. Odota kunnes ohjelma sanoo "Drive reported Status 0xD0". Viimeinen numero voi olla jotain muutakin. Kun näet tämän rivin, katkaise asemasta virrat ja kytke ne takaisin. Tee tämä mahdollisimman nopeasti.
 28. Ohjelman pitäisi näyttää "Flash Chip Properties" -kohdassa jotain järkevän näköistä tietoa, kuten kuvassa. Paina siis "Write" -painiketta.
 29. Odota että ohjelma kirjoittaa uuden firmwaren asemaan.
 30. Kun näet tekstikentässä rivin "Write verified OK !", on asema modattu.